Spela på lotto, se vad mycket du kan vinna!

Om du aldrig har provat på lotto, se vilka enorma summor som finns att vinna, om du har tur vill säga… Lotto är utan tvekan ett av de mest populära turspelen som finns, både i Sverige och i övriga delar av världen. Lotto är roligt, spännande och mycket enkelt, vem som helst kan lära sig spela på lotto och vem som helst kan vinna…

Svenska Spel, se vilka vinster!

Om du vill spela på svenska lottospel är det Svenska Spel lotto som gäller. Bolaget har nämligen monopol på lottospel i Sverige. De kontrolleras av svenska Lotteriinspektionen och en stor del av deras vinst går direkt tillbaka till staten. Inga andra företag får alltså arrangera lotto i Sverige förutom Svenska Spel. Svenska Spel lanserade lotto i början av 1980-talet och har sedan dess kunnat dela ut över 1600 miljonvinster.

Deras högsta vinst, Drömvinsten, lanserades 2005 och blev raskt en stor succé. Drömvinsten är en jackpot vinst som växer med ett par miljoner för varje vecka som ingen kammar hem den. Den garanterade prissumman var från början 50 miljoner, men ligger idag på 75 miljoner. Tack vare att den växer var det till exempel en lycklig vinnare som i 2010 tog hem över 200 miljoner svenska kronor… En imponerande summa! Spelar du på Svenska Spel lotto, se lottoresultaten direkt på tv4 och de två dragningarna varje vecka.

Lotto online – de största vinsterna

Om du suktar efter de riktigt stora vinsterna så är chansen större om du spelar på lotto online. Här finns ett flertal renommerade lotterier, som har gott rykte och större vinstchanser än när du spelar Svenska Spel lotto, se bara på PlusLotto och Lotto Li. Både PlusLotto och Lotto Li kan skryta med jackpotvinster på garanterade 20 miljoner euro, vilket motsvarar runt 200 miljoner svenska kronor. Att spela på lotto online är dessutom mycket enkelt och det tar bara några minuter att vara igång.

För det första registrerar du ett konto på valfri lotto sajt (men se till att den har gott rykte om sig och sköter sina spel seriöst). Därefter väljer du vilka lottonummer du vill spela på, betalar med kreditkort eller banköverföring och sätter igång spelandet. Nu är det bara att hålla tummarna som gäller, kanske blir du den lyckliga vinnaren? För att se vilka lotto nummer som har dragits går du in på lotteriets hemsida. Här hittar du lotto resultat för varje vecka.

Lotto – det handlar om slumpen

Oavsett om du spelar på svenska lotterier Pluslotto eller Lotto Li online får du inte glömma bort att lotto handlar om slumpen. Det finns inga strategier för hur du ska öka vinstmöjligheterna, även om många har försökt att ta fram sådana. Se till att aldrig spela för mer pengar än vad du kan förlora på lotto och sätt gärna upp en budget, vars ram du måste hålla dig inom. Lycka till! Spela lotto, se vad du kan vinna – det handlar om miljoner!