Lottovinst Vad göra och inte göra

Varje lotteri har en förteckning utav saker som är bra att göra och somliga innehar saker som man inte skall göra.

“Köp inte i denna närbutik, ” skulle vissa kunna föreslå.

“Satsa på dessa nummer när det är den här tiden på månaden”, skulla andra föreslå.

Även om många utav dessa “tips” till enorm del bygger på gissning samt skrock, är det ett litet antal mycket praktiska don för dig att grunna på när man spelar på lotto.

Innehar man tid kvar att njuta av dina vinster?

De större lotterier innehar ett par alternativ – ett fast summa eller 20 – till 30-års livränta – när man hävdar din jackpot.

Detta innefattar för de flesta spelföretagen, men beakta inte alla.

En del har bara möjligheten till livränta

Så vid spel på lotto med de riktigt stora vinsterna se till att du har nog med år kvar i livet att njuta utav din pengar.

Ta till exempel fallet med Louise, en pensionerad servitris.

Vid (då) 94 års ålder, kan man knappt räkna med sig att hon skulle kunna avvakta de 20 år som fordrades för hela hennes $ 5. 600. 000 jackpot skulle hinna betalas ut i form utav livränta.

Hon startade ett rättsfall för att få spelföretaget (som råkade vara statens eget) att betala hela summan i förskott, men domaren dömde dän henne.

Om man tänker vinna de stora pengarna, se bara till att du innehar tid att göra det bästa utav dem.

Förespegla inte dina Vinster till någon

Detta innefattar om du innehar vunnit något lotteri, även om om det är en avdelning 7 pris i Australian Oz Lotto alternativt någon annan jackpott.

Det borde ej komma som en överrumpling för dej när familj samt “vänner” plötsligt kommer krypande när din oväntade jättevinst blir känd.

Men detta betyder ej att du ska gå runt samt belåna dina pengar till dem, även om hurdan liten antal det kan röra sej om.

Jackpottvinnaren Keith Bryce lärde sig denna läxa den strikta vägen.

Strax efter att han hävdat sin avans, gav han $ 10. 000 var till sin mamma samt syskon, tillsammans med ett löfte om mer framöver.

Tre år sedan ha vunnit, är Bryce nära nog pank samt tillbaka i arbete som han slutade när miljontals dollar rann in.

Du kan lätt hamna i samma historia om man lovar dina slantar till vänner samt släktingar.

Var aktsam med att spendera för mycket

En sak man ej får förgät är att man kommer troligtvis att betala uppbörd på dina vinster från lotteriet.

Din jackpott kan komma att bliva mer förbannelse än välsignelse om det visar sej att man innehar spenderat allt samt på grund av detta innehar kvar att betala hundratusentals dollar i skatt som man ej längre har.

Samhället heller skatemyndigheterna tittar på inte heller mellan fingrarna eller är i synnerhet välvilliga mot tidigare lotteri vinnare som har gjort utav med samtliga sina slantar och är tillbaka i fattighuset.

Så är fallet med Michael Carroll som vann $ 15. 400. 000 på British National Lottery.

Han spenderade fort det på lyxbilar och smycken.

En dokumentär berättar historien om hur Carroll, nu nästan pank, måste belåna sina don blott för att kunna behålla något utav all den flärd han inhandlat.

Förut Lotto miljonärer hävdar att vinna en jackpott är ett bra chans att experimentera nya saker samt ge livet i en ny håll.

Om man har turen att vinna en jackpott, kom bara ihåg att det är något du kan njuta av resten utav ditt liv samt ej bara för de kommande 365 dagarna.