Att spela på lotto  är en speltradition som funnits i hundratals år, ja ända sedan 1500-talet har man spelat lotto! Det började först i Italien, för att sedan ta sig vidare ut i Europa. I Sverige kom Svenska Spel lotto på 1980-talet och vann snabbt stor popularitet. När lotto sedan gick online blev intresset ännu större och åldersgrupperna som spelade på lotto blev bredare.

Idag kan du se lotto dragning flera gånger i veckan på tv, om du spelar på Svenska Spel lotto vill säga, och spelar du lotto online ökar möjligheterna ännu mer. Bland annat finns Röda Korsets Pluslotto som varje fredag dras på internet. Här har du möjlighet att vinna hela 20 miljoner euro, medan du på Svenska spel lotto har en garanterad Drömvinst på ”bara” 75 miljoner när du spelar lotto med joker. Ta chansen, testa att spela lotto! Det är en billig spelform och även om chansen på jackpot eller drömvinst är liten, så är den i alla fall större än om du låter bli att spela.

Hur kan man spela gratis lotto?

Numera finns det även möjlighet att spela gratis lotto, vilket betyder att du inte ens behöver investera några egna pengar för att få en chans att vinna. Kinglotto är ett sådant lotteri online, där det inte kostar något att spela. Alla som är bosatta i Sverige kan spela, men du måste ha fyllt 18 år för att få spela. Varje dag får alla deltagande spelare 10 lottorader helt gratis att spela, så det är lotto dragning 7 dagar i veckan. Får du 5 rätt eller fler vinner du. Den lägsta vinsten är ett presentkort med ett värde av 100 kronor, vilket inte är fy skam bara för att spela lite lotto online.

Har du riktigt tur och vinner den högsta lottovinsten kan du faktiskt vinna elektroniska prylar värda 50 000 kronor, eller en riktig drömresa till ett värde av 25 000 kronor. Lyckas du bara skrapa ihop mellan 1-4 rätt, får du ändå en belöning i form av poäng som du får registrerat på ditt spelarkonto.

Sanningen är dock att ingenting är gratis – givetvis tjänar arrangören pengar på att Du spelar gratis lotto, vanligtvis reklampengar förr eller senare.

Gratis lotto utomlands

Det finns även ett antal lotto dragningar utomlands som det är helt gratis att delta i. Var dock ytterst försiktig med vad du deltar i, då det finns en hel del gratis lotto på nätet som bara är scams, det vill säga bedrägeri.

Du kanske någon gång fått en e-post med besked om att du har vunnit på ett lotto som du inte har deltagit i, och då bör du passa dig. I 99 % av fallen är detta bara bluff och båg. Se därför till att spela gratis lotto enbart på ställen som du har fått rekommenderat av andra spelare.  Ännu bättre än gratis lotto är att satsa 3 EURO på pluslotto för då kanske Du räddar ett liv samtidigt – förlorar Du går nämligen pengarna till Röda krset.